Projekt_Mosaic-Sweden_Bakgrund_1_web.jpg
Projekt_Mosaic-Sweden_Bakgrund_1_web.jpg

Mosaikkurs Second Edition


MOSAIKKURS

Mosaikkurs Second Edition, 26-28 april 2019 FULLBOKAD

Mosaikkurs Second Edition, 13-15 sept 2019

Mosaikkurs hålls två gånger per år, ett tillfälle på våren och ett på hösten.

SCROLL DOWN

Mosaikkurs Second Edition


MOSAIKKURS

Mosaikkurs Second Edition, 26-28 april 2019 FULLBOKAD

Mosaikkurs Second Edition, 13-15 sept 2019

Mosaikkurs hålls två gånger per år, ett tillfälle på våren och ett på hösten.

Välkommen att under en helg få möjlighet att lära dig de uråldriga och moderna teknikerna om mosaik. Med gemensam genomgång och individuell handledning skapar du ditt egna mosaikobjekt.

Second Edition. Efter en välförtjänt paus har Solklippa & Skogh samlat på sig nya erfarenheter och massvis med inspiration som dom vill dela med sig av. Tidigare kursmedlemmar kommer i denna kurs få nya upplevelser genom nytt fokus och uppdaterade föreläsningar.

 

UPPLÄGG & INNEHÅLL
Kursen inleds på fredagseftermiddagen med genomgång gällande materialkännedom, olika tekniker och historia. Du får tillgång till inspirationsböcker och annat material som får kreativiteten att flöda. Efter val av teknik och material påbörjar du ditt mosaikprojekt.

Med individuell handledning fortsätter mosaikarbetet under lördagen. Du arbetar i egen takt och har under kursens gång möjlighet att prova på alla tekniker och material. En kortare genomgång av fogning hålls under eftermiddagen, och därefter finns möjlighet att foga ditt objekt.

Under söndagen färdigställs projektet. Kursen avslutas kl 12.00. Eftermiddagen finns till förfogande fram till kl 15.00, du arbetar då helt på egen hand.

FÖRBEREDELSER
Idéer kring motiv såsom foton, skisser, mönster och tygbitar underlättar förverkligandet av drömprojektet.

Har du ett formstabilt föremål som du vill klä i mosaik, t.ex. en kruka, spegel, bricka, vas eller bordsskiva kan du ta med det till kursen. Medtag av föremål är dock inget måste då det finns en teknik där mosaikmönstret läggs på nät, vilket möjliggör att montering av mosaik kan ske vid ett senare tillfälle. Vill du arbeta med ett större projekt till t.ex en väggyta följer du samma teknik på nät.

KURSMATERIAL
Allt material som behövs för ditt skapande inkl. mosaik och verktyg finns till försäljning under kursen till 30% rabatt. Verktyg lånas under kursens gång.Det finns ca 160 mosaikartiklar och annat konstmaterial att välja mellan till ditt projekt, vilket möjliggör ett fritt skapande.

KURSDATUM
26-28 april 2019

KURSLÄNGD
Fredag 18.30-21.00 Lördag 9.30-18.00 Lunch 12.00-13.00 Söndag 9.30-12.00 Lokalen hålls öppen till kl 15.00

Kursen hålls i Mosaic Sweden's showroom på Artillerigatan 38. 

KURSAVGIFT
2500kr exkl. material  

BRA ATT VETA
Lunch under kursen medtages eller köpes i närheten. Kaffe och te serveras under genomgångar.Medtag emballage till ditt mosaikobjekt för transport hem, tänk på att mosaiken kan vara skör och behöver packas väl.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Du kan med fördel gå kursen flera gånger och utveckla ditt kunnande.

KURSLEDARE
Emelie Solklippa & Hanna Westin Skogh

Både Emelie och Hanna arbetar som mosaikkonstnärer. Med utbildning inom konst, mosaikhantverk- och design har gedigen kunskap om materialkännedom erhållits. Genom studier utomlands utvecklas mosaikkunnandet kontinuerligt. 

ANMÄLAN
För anmälan mejla info@mosaicsweden.se

 

 

 

Solklippa & skogh

Mosaic Sweden by Solklippa & Skogh utgörs av konstnärsduon Emelie Solklippa och Hanna Westin Skogh. De träffades år 2006 under utbildning på Gävle Konstskola. Drivkraften är förkärleken till mosaik som hantverk och målet är att inspirera till nya användningsområden med mosaik i Norden.

emelie solklippa

Emelie är född och numera bofast i Stockholm. Genom studier och yrkesutförande på Cypern och i Italien har gedigen materialkännedom av mosaik utvecklats. Intresset för konsthantverk har genom åren uttryckt sig på olika sätt bl.a. genom skulptur och silversmide.

Hanna westin skogh

Hanna är ursprungligen från Årsunda i Gästrikland och numera bofast i Stockholm. Intresset för teckning och måleri började i tidig ålder. Uttrycket återanknyter ofta till det organiska och naturnära.