Projekt_Mosaic-Sweden_Bakgrund_1_web.jpg
Projekt_Mosaic-Sweden_Bakgrund_1_web.jpg

Mosaikkurs


MOSAIKKURS

Mosaikkurs 13-15 sept 2019

(2 platser kvar)

Mosaikkurs hålls två gånger per år, ett tillfälle på våren och ett på hösten.

SCROLL DOWN

Mosaikkurs


MOSAIKKURS

Mosaikkurs 13-15 sept 2019

(2 platser kvar)

Mosaikkurs hålls två gånger per år, ett tillfälle på våren och ett på hösten.

MOSAIKKURS

Välkommen att under en helg lära dig de uråldriga och moderna teknikerna om mosaik. Med gemensam genomgång och individuell handledning skapar du ditt mosaikobjekt. Kursen hålls i Mosaic Sweden's showroom på Artillerigatan 38. 

  

TIDER
Fredag            18,00 – 21,00 
Lördag             9,00 – 18,00 
Söndag            9,00 – 15,00 

KURSAVGIFT
2500kr 

 
UPPLÄGG & INNEHÅLL 

Kursen inleds på fredagseftermiddagen med en föreläsning gällande olika material och tekniker. Du får tillgång till inspirationsböcker och annat material som får kreativiteten att flöda. Efter val av teknik och material påbörjar du ditt mosaikprojekt.

Skapandet fortsätter på lördagen och varvas med föreläsningar. Individuell handledning pågår under hela kursen. Du arbetar i egen takt och har under kursens gång möjlighet att prova på alla tekniker och material. Under söndagen fogar de som är färdiga sina projekt. 


FÖRBEREDELSER

Om du önskar färdigställa ett projekt under kursen rekommenderar vi att motivet mäter ca 25x25cm. Hur mycket du hinner är avhängt av hur små bitar du klipper. Olika tekniker kräver olika tidsåtgång och det är svårt att uppskatta hur mycket man hinner med. Om man vill börja med ett större projekt kan man göra det under kursen och fortsätta arbetet hemma. Alternativt så anpassar man tekniken efter en större yta. Små klippta bitar tar längre tid att arbeta med än stora hela bitar.

Idéer kring motiv såsom foton, skisser, mönster och tygbitar underlättar förverkligandet av drömprojektet. Ju mer du förberett hemma desto fortare kommer du igång. Har du ett formstabilt föremål som du vill klä i mosaik, t.ex. en kruka, spegel, bricka, vas eller bordsskiva kan du ta med det till kursen. Ett underlag i trä kan röra sig och skapa sprickbildning i fogen. Mindre föremål för hemmabruk (som inte måste hålla i flera hundra år) går självklart bra att montera på trä. 

Mosaikmönster kan även byggas på nät, vilket möjliggör att montering av mosaik kan ske vid ett senare tillfälle. Fogning sker då efter montering. Vill du arbeta med ett större projekt till exempelvis en väggyta (som monteras senare) följer du samma teknik på nät.

KURSMATERIAL
Allt material som behövs för ditt skapande såsom mosaik och verktyg finns till försäljning under kursen till 30% rabatt. Efter kursen erhåller ni en rabatt på 10%. Vi lagerhåller ca 160 mosaikartiklar och annat konstmaterial vilket möjliggör ett fritt skapande.

Kakellim, fix och fog ingår i kursavgiften. Verktyg lånar du under kursens gång. Det går även bra att ta med sig egen mosaik och material för skapande.
 

BRA ATT VETA
Till fredagens föreläsning bjuder vi på ostmackor. Under kursen finns även kaffe, té och fika.

Lunchpaus 12,00-13,00 medtages eller köpes i närheten. 

Medtag emballage såsom bubbelplast och kartonger till ditt material och mosaikobjekt för transport hem. Mosaiken kan vara skör och behöver packas väl. Om du inte har tillgång till bil rekommenderar vi en väska på hjul för transport. Vi kan även skicka ditt material med DHL mot avgift efter avslutad kurs. 
 

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Du kan med fördel gå kursen flera gånger och utveckla ditt kunnande.


KURSLEDARE

Emelie Solklippa & Hanna Westin Skogh.
Emelie och Hanna titulerar sig mosaikformgivare och har utbildning inom konst, mosaik som konsthantverk och design. 

ANMÄLAN
För anmälan mejla namn, adress och telefonnummer till info@mosaicsweden.se
Anmälan är bindande och vi återkopplar via mejl med en faktura med 30 dagars betalningsvillkor. 

För mer bilder och inspiration följ @mosaicsweden på Instagram och Facebook.

 

Solklippa & skogh

Mosaic Sweden by Solklippa & Skogh utgörs av konstnärsduon Emelie Solklippa och Hanna Westin Skogh. De träffades år 2006 under utbildning på Gävle Konstskola. Drivkraften är förkärleken till mosaik som hantverk och målet är att inspirera till nya användningsområden med mosaik i Norden.

emelie solklippa

Emelie är född och numera bofast i Stockholm. Genom studier och yrkesutförande på Cypern och i Italien har gedigen materialkännedom av mosaik utvecklats. Intresset för konsthantverk har genom åren uttryckt sig på olika sätt bl.a. genom skulptur och silversmide.

Hanna westin skogh

Hanna är ursprungligen från Årsunda i Gästrikland och numera bofast i Stockholm. Intresset för teckning och måleri började i tidig ålder. Uttrycket återanknyter ofta till det organiska och naturnära.